Poprzedni temat «» Następny temat
Jaką masz prędkość internetu
Autor Wiadomość
szary 
Ordynator OIOM


Imię: Piotr
Wiek: 35
Dołączył: 23 Lut 2012
Posty: 3228
Skąd: Starachowice
Piwa: 110/81
Wysłany: 4 Styczeń 2017, 14:59   

ściany to jedna sprawa, drugą sprawą jest to że niestety pasmo 2.4 GHz jest już niesamowicie zawalone, i to ma wpływ na to że na większej odległości działa ci wolnej net. dobry rozwiązaniem jest zamiana sprzętu na dual band czyli takie które będzie Ci działać na 2,4 i 5 GHz. 2.4 na komórki i tablety (chodź teraz tablety maja już 5 GHz) a 5 GHz na kompy. Proponowałbym już coś minimum z N600 , może też być konieczne dokupienie kart wifi na usb do lapka. Ale gwarantuje Ci że obsługa łącza na wifi powyżej 100 Mb i więcej to będzie dla niego pipkuś
_________________
* Fiat 126p - 1989
* Opel Astra F HB 5D 1.4 8V - 1993
* Opel Astra F HB 3D 1.4 8V - 1995
* Fiat Brava 1.4 12V - 1997
* Ford Mondeo mk3 2.0 16V TDDi - 2002
* Opel Zafira A 1.8 16V - 2003
* VW Golf Mk3 1.8 8V - 1996
>> Seat Alhambra 1.9 TDi - 2001
>> Skoda Octavia 1.9 TDi - 2004
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Jamszoł 
sq3bkp


Posiadane auto: Czarna Pantera
Imię: Jureczek
Wiek: 56
Dołączył: 09 Sty 2013
Posty: 3728
Skąd: Najstarsze miasto w Polsce
Piwa: 80/64
Wysłany: 4 Styczeń 2017, 16:04   

Ja mam tak :
Dwa routery dual 2,4 i 5 GHz - to te iksy - oba mogą przesłać do 733MB/s
OOO te mam - https://proline.pl/?p=ARCHER+C2
Na żółto drzwi - na niebiesko okna
Czerwona kreska kable
Ja siedze w laptopem w kuchni (na kablu) poza tym po die sieci wifi na 2,4 i na 5 GHz
Niestety na wet nowe laptopy i smartfony - nie wszystkie sprzeta mają wifi na pasmo 5GHz
Moje oba młode mają nófki sztuki komórki LG K10 i one nie mają wifi na 5GHz
Faktem jest , że jest to przyszłościowe ale jest
Poza tym Matek - ściagnij se na komórke z google play apke Wifi Analizer i zobacz ile i na których kanałach masz widoczne w domu sieci wifi
to ta apka - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=pl
I przestaw swoją sieć gdzieś gdzie jest miejsce lub naj mniej sieci
Ja tak zrobiłem i mam spokój - na 2,4GHz bo na 5 GHz są u nas w bloku tylko dwie sieci - obie moje :d


_________________




Boże - spraw , żeby mi sie chciało - tak jak mi się nie chce
START E-P 28:08:2012_16:30
http://www.polskajazda.pl/Profil/1679
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Seba 
Szef


Posiadane auto: Focus 1,8 TURBO :P
Imię: Sebastian
Wiek: 36
Dołączył: 27 Lis 2011
Posty: 1643
Skąd: Katowice
Piwa: 35/196
Wysłany: 4 Styczeń 2017, 17:18   

kurwa a ja się przejmowałem że mi Fifirifi na ogródek nie sięga :lol
ale za to dokoła domu mam zasięg i ja se z psiakiem ide na spacerek to wszedzie dokoła ma wifi :D
no i w domu to oczywiscie tez jest wszedzie zasięg na max :D
pomijam ze do routera mam ze 7m po prostej i nie dzieli mnie zadna sciana :D
_________________



Mateklobez napisał:
Precyzuję: można pisać o wszystkim o czym się chce, abyśmy się nie obrażali wzajemnie.


Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Jamszoł 
sq3bkp


Posiadane auto: Czarna Pantera
Imię: Jureczek
Wiek: 56
Dołączył: 09 Sty 2013
Posty: 3728
Skąd: Najstarsze miasto w Polsce
Piwa: 80/64
Wysłany: 4 Styczeń 2017, 18:07   

u mnie między routerem ( tym po lewej na dole przy balkonie a kuchnią mam łazienkę z gąszczem rur + miedzy łazienką a kuchnią dwa rzędy kominów (grubość prawie metr) no i w kuchni miałem kijowy zasięg
Dla tego dodatkowo jest punkt dostępowy i od niego pociagniety kabel do kuchni
Dzieki temu komp wisi na kablu i ma pełny przepływ bitów
W pokoju po prawej u góry miałem pociagniety kabel bo kiedyś tam był komputer stacjonarny
_________________




Boże - spraw , żeby mi sie chciało - tak jak mi się nie chce
START E-P 28:08:2012_16:30
http://www.polskajazda.pl/Profil/1679
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
DriF 
Bierz Samsunga


Imię: Roberto
Wiek: 39
Dołączył: 17 Maj 2012
Posty: 1242
Skąd: Czeladź
Piwa: 68/53
Wysłany: 4 Styczeń 2017, 20:47   




A takie Cuś :P

http://www.euro.com.pl/wz...CFdmBsgoddIUGFw
_________________
Pinki " Jagi " czyli Daewoo Nubira

na nic sprzętu kupa jak z wapera :dupa
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Mateklobez 


Posiadane auto: Cytrynka
Imię: Mateusz
Wiek: 31
Dołączył: 25 Lis 2011
Posty: 4095
Skąd: Łobez / Rees
Piwa: 134/180
Wysłany: 4 Styczeń 2017, 20:53   

Jamszoł, kanał WiFi przestawiony na wolny, na nim oraz na sąsiednich nie ma żadnej innej sieci.

Seba, ja też na parkingu mam wifi, a kurwa w drugim pokoju nie :evil:

DriF, właśnie mam taki (podobny) repeater i działa ładnie mówiąc słabo.
_________________
*Escort Turnier Ghia 1.8 TD 1999
*E-klasa Avantgarde 2.2 D 1998
*Cordoba Vario GT 1.9 TDi AFN 1999
*Laguna GrandTour 3.0 V6 Initiale Paris 2001
>>C4 Picasso 2.0 16V 2007
>>Escort MK7 htb 1996
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
DriF 
Bierz Samsunga


Imię: Roberto
Wiek: 39
Dołączył: 17 Maj 2012
Posty: 1242
Skąd: Czeladź
Piwa: 68/53
Wysłany: 5 Styczeń 2017, 15:22   

Nareszcie może to będzie chodzić :d

JEST TERAZ TAK




a BYŁO QFA TAK :evil:


_________________
Pinki " Jagi " czyli Daewoo Nubira

na nic sprzętu kupa jak z wapera :dupa
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Jamszoł 
sq3bkp


Posiadane auto: Czarna Pantera
Imię: Jureczek
Wiek: 56
Dołączył: 09 Sty 2013
Posty: 3728
Skąd: Najstarsze miasto w Polsce
Piwa: 80/64
Wysłany: 5 Styczeń 2017, 19:02   

kuźwa - narzekamy na słabą prędkość
zapominamy o czasach wdzwanianych modemów :d
Wtedy na torrencie film 700 Mb ściagałem w 2 tygodnie :d
teraz nie zdąży sie kawy zrobić
_________________




Boże - spraw , żeby mi sie chciało - tak jak mi się nie chce
START E-P 28:08:2012_16:30
http://www.polskajazda.pl/Profil/1679
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Seba 
Szef


Posiadane auto: Focus 1,8 TURBO :P
Imię: Sebastian
Wiek: 36
Dołączył: 27 Lis 2011
Posty: 1643
Skąd: Katowice
Piwa: 35/196
Wysłany: 6 Styczeń 2017, 12:46   

zdjecie sobie sprawe ze te wszystkie mega predkosci i tak sa na huj wielki :lol
przeca do tych moze 20 no 30 mega to jeszce jakos różnice widac a powyżej to juz jeden huj

miałem 16 teraz am coś koło 80 a u mamy jest 150 no i kurwa naprawde nie ma różnicy :O
nie licząc ściagania filmu czy innej gry
ale kto dzisiaj fily sciaga ???? no a napewno nie
wole cda albo inne zalukajtv
_________________



Mateklobez napisał:
Precyzuję: można pisać o wszystkim o czym się chce, abyśmy się nie obrażali wzajemnie.


Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Seba 
Szef


Posiadane auto: Focus 1,8 TURBO :P
Imię: Sebastian
Wiek: 36
Dołączył: 27 Lis 2011
Posty: 1643
Skąd: Katowice
Piwa: 35/196
Wysłany: 6 Styczeń 2017, 12:51   

Jamszoł napisał/a:
kuźwa - narzekamy na słabą prędkość
zapominamy o czasach wdzwanianych modemów :d
Wtedy na torrencie film 700 Mb ściagałem w 2 tygodnie :d
teraz nie zdąży sie kawy zrobić


ja pierwszego neta miałem u rodziców jak mieszkałem to było 128mb z neostrady :D
filmy ściągały sie dniami i tygodniami :lol
potem zaszalałem i miałem 648mb z neti to juz u siebie na mieszkaniu :D
to był dopiero demon !
grało się w sieciówki po hamanczi ;) zawsze za hosta robiłem :D
_________________



Mateklobez napisał:
Precyzuję: można pisać o wszystkim o czym się chce, abyśmy się nie obrażali wzajemnie.


Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
szary 
Ordynator OIOM


Imię: Piotr
Wiek: 35
Dołączył: 23 Lut 2012
Posty: 3228
Skąd: Starachowice
Piwa: 110/81
Wysłany: 6 Styczeń 2017, 12:51   

Seba, oj pierdu pierdu. A jak oglądasz film w necie to nie ściągasz danych? I może powiesz mi że łącze 80 mb buforuje tak samo szybko jak powiedzmy 150? Proszę Cię przestań ;) Jak tak twierdzisz to chyba czas zmienić kompa na nowszego bo stary sobie nie daje rady :lol
_________________
* Fiat 126p - 1989
* Opel Astra F HB 5D 1.4 8V - 1993
* Opel Astra F HB 3D 1.4 8V - 1995
* Fiat Brava 1.4 12V - 1997
* Ford Mondeo mk3 2.0 16V TDDi - 2002
* Opel Zafira A 1.8 16V - 2003
* VW Golf Mk3 1.8 8V - 1996
>> Seat Alhambra 1.9 TDi - 2001
>> Skoda Octavia 1.9 TDi - 2004
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Seba 
Szef


Posiadane auto: Focus 1,8 TURBO :P
Imię: Sebastian
Wiek: 36
Dołączył: 27 Lis 2011
Posty: 1643
Skąd: Katowice
Piwa: 35/196
Wysłany: 6 Styczeń 2017, 13:13   

Szary nie mam pojecia jak szybko buforuje :O
wiem ze nie zacina mi film i to mi wystarczy ;)
co za różnica jak szybko to robi ? wazne zeby nadążało za oglądaniem ? chyba ?
_________________



Mateklobez napisał:
Precyzuję: można pisać o wszystkim o czym się chce, abyśmy się nie obrażali wzajemnie.


Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Seba 
Szef


Posiadane auto: Focus 1,8 TURBO :P
Imię: Sebastian
Wiek: 36
Dołączył: 27 Lis 2011
Posty: 1643
Skąd: Katowice
Piwa: 35/196
Wysłany: 6 Styczeń 2017, 13:15   

ps. kompa mam akurat nowego :P

ale czy to komp czy tv czy inny telefon wszedzie wszystko chodzi płynnie
_________________



Mateklobez napisał:
Precyzuję: można pisać o wszystkim o czym się chce, abyśmy się nie obrażali wzajemnie.


Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Jamszoł 
sq3bkp


Posiadane auto: Czarna Pantera
Imię: Jureczek
Wiek: 56
Dołączył: 09 Sty 2013
Posty: 3728
Skąd: Najstarsze miasto w Polsce
Piwa: 80/64
Wysłany: 6 Styczeń 2017, 14:26   

to ja zaczynałem przygode z netem w 86 roku z prędkością 1200 bps :d po łączach pocket radio :d
Do był demon prędkości :lol
W niemcowni były bramki pocket radio/internet
Łączyło sie łącze po łączu idąc coraz dalej aż do bramek w niemcowni
W 88 chyba pierwsza bramka powstała u nas w Krakowie o ile se przypominam
_________________




Boże - spraw , żeby mi sie chciało - tak jak mi się nie chce
START E-P 28:08:2012_16:30
http://www.polskajazda.pl/Profil/1679
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Mateklobez 


Posiadane auto: Cytrynka
Imię: Mateusz
Wiek: 31
Dołączył: 25 Lis 2011
Posty: 4095
Skąd: Łobez / Rees
Piwa: 134/180
Wysłany: 7 Styczeń 2017, 15:59   

Po przeniesieniu routera do przedpokoju jest trochę lepiej na wifi :)

Kupiłem 15 metrów kabla koncentrycznego i dałem router w samym centrum mieszkania ;)
_________________
*Escort Turnier Ghia 1.8 TD 1999
*E-klasa Avantgarde 2.2 D 1998
*Cordoba Vario GT 1.9 TDi AFN 1999
*Laguna GrandTour 3.0 V6 Initiale Paris 2001
>>C4 Picasso 2.0 16V 2007
>>Escort MK7 htb 1996
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
motospamerzy.pl by narloch.eu.

UP
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 14