Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z lampami
Autor Wiadomość
pitu
[Usunięty]

Wysłany: 18 Styczeń 2013, 20:41   

Mam jeszcze jedno wyjaśnienie może jak dostałem uderzenie i uderzyłem tego z przodu może oprócz zderzaka uszkodziła się też lampa i dlatego tak się dzieje.
 
 
kris
[Usunięty]

Wysłany: 18 Styczeń 2013, 20:47   

Jaszczur napisał/a:
Ciekawe zjawisko :)
Z amperami nie ma to nic wspólnego :) Jak już, to awaria alternatora może spowodować palenie się żarówek, ale wtedy paliłoby wszystkie :D
Jak pomierzysz napięcie to napisz. Jak znajdziesz przyczynę, to tym bardziej napisz :D


no tak,ale każda żarówka ma swój obwód i bezpiecznik,to tylko sugestia.
 
 
Jamszoł 
sq3bkp


Posiadane auto: Czarna Pantera
Imię: Jureczek
Wiek: 56
Dołączył: 09 Sty 2013
Posty: 3768
Skąd: Najstarsze miasto w Polsce
Piwa: 81/64
Wysłany: 18 Styczeń 2013, 20:54   

kris, e tam obwód
I tak wszystkie maja ten sam obwód :)
Ja bym raczej popatrzył na reflektor
Może jest luźny albo coś go dotyka w trakcie jazdy a nie powinno i obtrząsa żarówkę
Wątpię , żeby to szło napięciem
Dotyk łapami też odpada - bo kolega wie o tym
_________________




Boże - spraw , żeby mi sie chciało - tak jak mi się nie chce
START E-P 28:08:2012_16:30
http://www.polskajazda.pl/Profil/1679
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
kris
[Usunięty]

Wysłany: 18 Styczeń 2013, 21:04   

Może wymiana lampy by pomogła,Pitu twierdzi,ze to się zaczęło po dzwonie.
 
 
pitu
[Usunięty]

Wysłany: 23 Styczeń 2013, 11:31   

Sorka że nie odpisywałem , ale znowu neta nie miałem chyba muszę zmienić dostawce. Co do lampy zmierzyłem napięcie i jest wszystko ok a jak wrzucę na długie to przez 1 - 3 sekund jest ok a potem zanika napięcie do zera. Zauważyłem że na dole lampy w środku jest osłona popękana ale przewody są całe :/ Chyba zrobię jak kris, mówi wymienię lampę i będę mieć spokój chyba że to dzieje się nie przez lampę.
 
 
Jamszoł 
sq3bkp


Posiadane auto: Czarna Pantera
Imię: Jureczek
Wiek: 56
Dołączył: 09 Sty 2013
Posty: 3768
Skąd: Najstarsze miasto w Polsce
Piwa: 81/64
Wysłany: 23 Styczeń 2013, 19:24   

NNNooo może i nie przez lampę
Każda lampa ma swój bezpiecznik
Jak pod obciążeniem prundy zanikaja to weźno sprawdź bezpiecznik - wyczyść go bo na nim zanika napięcie
Albo wymień na nowy
Po wyczyszczeniu / wymianie - zrób pomiar i daj znać
_________________




Boże - spraw , żeby mi sie chciało - tak jak mi się nie chce
START E-P 28:08:2012_16:30
http://www.polskajazda.pl/Profil/1679
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
pitu
[Usunięty]

Wysłany: 24 Styczeń 2013, 15:19   

Jamszoł, wymieniłem bezpiecznik i przeczyściłem wszystko nadal nie ma napięcia. Macie może inne pomysły?
 
 
Jamszoł 
sq3bkp


Posiadane auto: Czarna Pantera
Imię: Jureczek
Wiek: 56
Dołączył: 09 Sty 2013
Posty: 3768
Skąd: Najstarsze miasto w Polsce
Piwa: 81/64
Wysłany: 24 Styczeń 2013, 20:47   

Na przejściu z podszybia do komory silnika masz takie wielgachne wtyczki - poczyść
Wtyczka wychodząca ze skrzynki bezpieczników - ta nad bezpiecznikami
Na razie nic więcej mi nie przychodzi do głowy :evil:
_________________




Boże - spraw , żeby mi sie chciało - tak jak mi się nie chce
START E-P 28:08:2012_16:30
http://www.polskajazda.pl/Profil/1679
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Jaszczur 
1.8 tdci


Posiadane auto: Ford focus mk1
Imię: Marcin
Wiek: 40
Dołączył: 27 Lis 2011
Posty: 1663
Skąd: SD
Otrzymał 102 piw(a)
Wysłany: 24 Styczeń 2013, 20:53   

Być może sama skrzynka bezpieczników zaczyna świrować...
_________________
"Diesel jak każdy, musi puścić porządnego bąka żeby się cieszyć zdrowiem. "
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Jamszoł 
sq3bkp


Posiadane auto: Czarna Pantera
Imię: Jureczek
Wiek: 56
Dołączył: 09 Sty 2013
Posty: 3768
Skąd: Najstarsze miasto w Polsce
Piwa: 81/64
Wysłany: 24 Styczeń 2013, 21:09   

to idzie sprawdzić
Znając który to bezpiecznik - znajdziemy przewód wychodzący ze skrzynki
Robimy pomiar napięcia przy wyjściu ze skrzynki oraz na bezpieczniku
Jeśli na bezpieczniku nie mamy spadku napięcia a na wyjściu ze skrzynki mamy - to albo skrzynka do przelutowania , albo robimy tymczasowe druciarstwo - które wytrzyma dłużej niż 4 skrzynki :d
Wykonanie dokładnie takie samo jak moje z zasilaniem dmuchawy
_________________




Boże - spraw , żeby mi sie chciało - tak jak mi się nie chce
START E-P 28:08:2012_16:30
http://www.polskajazda.pl/Profil/1679
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
pitu
[Usunięty]

Wysłany: 27 Styczeń 2013, 09:33   

Dobrza Doszedłem i już zrobiłem to okazało się że poprzedni właściciel lutował skrzynke i był zimny lut przy przewodzie. Przelutowałem i teraz śmiga :D Dzięki chłopaki za pomoc. Temat do zamknięcia :d

Temat zostawiamy otwarty,ktoś będzie miał inny problem z lampami to nie musi zakładac kolejnego
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
motospamerzy.pl by narloch.eu.

UP
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 14